2015. júl 17.

Csütörtöki, lábasban főtt zöldséges tészta

írta: Terra filius
Csütörtöki, lábasban főtt zöldséges tészta

Kezdem egyre inkább úgy érezni, hogy nagyon jó helyre sikerült költöznünk. Tündérek a szomszédok, főznek, mint mi (Is.), és Kati hirtelen felindultságból a frissen szerzett csillagtökkel elkövette az alábbi tésztaételt.

http://damndelicious.net/2014/06/13/one-pot-zucchini-mushroom-pasta/

Nyári, könnyű, gyorsan meg van. Színes, friss, még a szemed is jólakik vele. Arra sem lesz időd, hogy kimond, „Az ipapai papnak...” olyan gyorsan készül el.

Friss zöldségek a piacról, vagy épp a hűtőben várakozó zöldborsó, és egy laza mozdulattal dobod bele a fazekadba ami eszedbe jut, vagy ami nem jut eszedbe de a recept szerint épp olvastál és épp otthon találsz. Annyi vizet öntesz hozzá, hogy a zöldségeket épp, hogy ne lepje el, (ereszt a cucc is elég levet) de ha szigorúan mérni szeretnéd, akkor kb. 9dl a célmennyiség. :)

Adsz hozzá, némi tejszín, vagy zabtejszín a sűrítéshez, friss zöldfűszereket a kertből, vagy ha nem vagy ennyire szerencsés, akkor szárítva nyomod bele a bazsalikomot, kakukkfüvet és a csilit. A teljes boldogság érdekében sózod, borsozod, azt jónapot. Összesen kb. 20 percnyi főzés után, már eheted is. És ennyi. ;)

A tetejére is nyomjatok parmezánt, azt had szóljon! ;)

Hozzávalók:

  • 1 zacskó spagetti
  • 0,5 kg vékonyra vágott gomba
  • 2 közepes, vajpuha cukkini, apró kockára vágva
  • 2/3 csésze zöldporsó
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva (vagy csak simán nyomjátok bele a vége előtt pár perccel)
  • 100g reszelt parmezán (vagy zöldséghámozóval vágjatok a tetejére vékony forgácsokat a sajtból ;) )
  • 2dl főzőtejszín, vagy zabtejszín vagy ami van otthon :)
  • 9dl víz 
  • só, bors, csili, zöldfűszerek (ha nem szereted a csípőset, nyugodtan hagyd el a csilit)

 

Jóétvágyat Drágá'jim! ;)

 

 

Szólj hozzá

olasz spagetti fokhagyma cukkini kakukkfű húsmentes csili