2015. sze 05.

Háziasszonyok (is) kedvence: Rántott hús sütőben, olajszag nélkül, időtakarékosan

írta: Terra filius
Háziasszonyok (is) kedvence: Rántott hús sütőben, olajszag nélkül, időtakarékosan

 

Egy nagy tepsi aljára kókuszolajat (vagy olívaolajat teszünk), majd kezdődhet a panírozás. Tapasztalataim alapján a legtutibb gluténmentes módszer: riszliszt – tojás – burgonyapehely(pici só+ szezámmag).

A szokásos mechanizmus szerint panírozzuk a tetszőleges hússzeleteket, majd szépen a tepsinkbe pakoljuk őket. Ilyenkor szoktam még egy pici olívaolajjal meglocsolni, biztos ami zicher alapon :) Majd alufóliával lefedem a tepsit, és megy légkeverésen 160fokon a sütőnkbe, kb 1 órára.

Azért néha kukkantsunk rájuk, hogy jól vannak-e. Kb egy óra után egy villával megnézzük a husi puhaságát, ha jónak ítéljük lekapjuk az alufóliát, kicsit nagyobb hőfokra kapcsolunk és a bundát megpirítjuk.

Tadamm: kész is. A varázslat: nincs olajszag, nem kell mellette állni, nem fröcsög. Az eredmény pedig tökéletes. Csontosabb husik (comb, szárny stb) is kiválóan átsül. De a rántott zöldségeknél is ugyanezt a módszert alkalmazom :)

Szólj hozzá

rántotthús panír GM olajszag nélkül