Keddi Gyümölcsleves
Nyertünk pár láda meggyet, meg szedtünk is. Került hozzánk némi őszibarack és úgy gondoltuk legyen ezekből egy könnyű, hűsítő, gyömölcsleves.
Hozzávalók:
5 db közepes őszibarack
5 marék magozott meggy (MacGyver multitool segítségével)
1 csomag epres puding
méz, fahéj, szegfűszeg és szegfűbors
Nokérem.
Meggyet kimagoztuk, (MacGywer multitool) őszibarackot meghámoztuk, felkockáztuk. A gyümölcsök bele a lábasba, pár deci szűrt víz társaságában. Ekkor hozzáadtuk a fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot. Körülbelül 15 – 20 percnyit főztük, közepes fokozaton. Az elpárolgott vizet pótoltuk.
Mialatt főtt, egy másik tálkában a pudingot szintén szűrt vízzel csomómentesre kevertük, majd irány a lábas. Kóstolásnál annyi mézet tegyetek hozzá, ami az ízléseteknek megfelel. Ha túl sűrű lett a pudingtól, nyugodtan hígítsátok vízzel a kellő szintre.
Ha kihűlt, tálalásnál pakoljátok meg a tányért vanília fagyival, meg dobjatok rá egy kis mentalevelet. Jó lesz ;)
YoÉtvágyat Drágáj'im!