Szilvás hagymalekvár, vörösborral
Jön a tél, fázik a vaddisznó, a szarvas. De odahaza is ugyan ez a helyzet a kacsákkal, libákkal is. Szóval essen meg rajtuk a szívünk és vigyük be őket a melegre. Majd ha kikerültek a sütőből, remek kiegészítés lesz a karakteres ízvilágukhoz ez a lekvár.
Hozzávalók
- 1,5 kg szilva
- 1kg vöröshagyma
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 rúd fahéj
- 1 evőkanál szegfűbors
- 1/2 kávéskanál koriander
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 dl vörösbor (most épp Shiraz volt, de jó hozzá más testes vörösbort adó szőlőfajta bora is)
- só, bors, olívaolaj
Nokérem. Fogjuk a megtisztított hozzávalókat, nyakon öntjük egy kevés olívaolajjal és összeforgatjuk egy jénaiban. Aztán bezavarjuk az előmelegített sütőbe, ahol 160 fokon összesütjük őket. Ez kb. 20 - 30 percnyi időt vesz el az életünkből, de legalább addig is tesztelhetjük a sütéshez választott vörösborunk minőségét. :)
Majd kivesszük a sütőből és a jénaink tartalmát a robotgépünkbe öntjük, ahol összeturmixoljuk, és mehet is vissza ugyan abba a jénaiba, ahonnan érkezett.
Beledobjuk a fűszereinket, sózzuk, borsozzuk és beleöntjük az egy deciliternyi vörösborunkat. Addig sütjük a sütőben 120 fokon, légkeverésen, amíg kellemes lekvár állagú nem lesz. Aztán irány a befőttesüveg, meg a dunszt.
Nem csak vad ételekhez kiváló ízbomba, hanem az otthoni malacsültet is képes kellőképpen megbolondítani.
YoÉtvágyat hozzá Drágá'jim! :)