2015. aug 08.

Sajtos cukkinifasírt

írta: Terra filius
Sajtos cukkinifasírt

Mi főételként fogyasztottuk, a kertből frissen szedett paradicsommal. Egy könnyű, gyorsan elkészíthető fogás. Akár ebédre vagy egy könnyű vacsora szereplőjeként. Ha pedig cifrázni szeretnénk a dolgot, korrekten tudja kísérni a rántott húst, kart karba öltve a fokhagymás tejfölös uborkasalátával. De ez meg már egy teljesen más történet, inkább térjünk is vissza a kezdetekhez, az az a sajtos cukkinifasírtunkhoz.

Hozzávalók

  • 3db közepes méretű, zsenge cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma (bácsi féle, zománcleszedős)
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 20dkg trappistasajt
  • 2db tojás
  • 1 - 2 evőkanál zabliszt (vagy rizsliszt, ha van lisztérzékeny a vendégek között)
  • Kókuszolaj
  • Só, bors

Elkészítése

Lereszeljük a cukkinit, majd megsózzuk és kicsapjuk meditálni. (Valami tésztaszűrőbe tegyük, hogy ne a levében üljön.) Majd egy serpenyőben, kevés kókuszolajon megdinszteljük az apróra kockázott vöröshagymát, mielőtt tökéletesre dinsztelődne, hozzá nyomjuk fokhagyma nyomóval a két gerezd fokhagymánkat. 

Egy tálba lereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a két tojást és  a dinsztelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk. Legvégül a jól kinyomkodott és lecsöpögtetett cukkinit hozzákeverjük. (Halkan jegyezném meg, bármennyire is tűnik száraznak a cukkinink, mindig tud levet engedni, szóval siessünk a sütéssel. Ha pedig már annyi levet enged amitől túl híg lenne a massza, akkor dobjunk a fenti keverékünkbe annyi zablisztet, ami kellő állagúra sűríti.)

Aztán palacsintasütőbe beleküldünk három evőkanál kókuszolajat, csinos kis művészkezeinkkel gombócokat formázunk a keverékünkből és a serpenyőbe ültetjük őket. Hagyjuk az aljukat pirosra sülni, majd átfordítjuk, és könyörtelenül tallér alakúra lapítjuk őket. Néha átforgatva mindkét felét süssük készre. Ha mindkét oldala piros, akkor irány a konyhai papírtörlő, onnan meg a tényér. :)

És meg is lennénk a dologgal. Szinte mindenhez jó. Magában is megállja helyét, vagy köretként is fogyasztható. A kókuszolaj pedig azért remek, mert nem lesz olaj szag sütés közben az egész lakásban. ;)

YoÉtvágyat hozzá Drágáj'im! :)

 

 

 

Szólj hozzá

vega cukkini GM