Vöröslencse leves
Ez sem egy túldimenzionált történet, de cserébe' finom, egészséges, laktató és könnyű nyári étel. Az alaprecept itt található.
Mi annyit változtattunk a dolgon, hogy 1.5l húsleves alaplével és 0.5l szűrt vízzel főztük. Több lencse és sárgarépa ment bele, hogy sűrűbb legyen, így nem kellett habarni.
A főzésnél arra figyeljetek, hogy a lencse hamarabb szokott megfőni, mint a zöldségek. Szóval a megdinsztelt zöldségeket előbb főzzétek majdnem készre a húsleves alaplében, és csak utána adjátok hozzá a lencsét. Aztán húsz perc és kész is vagyunk, mert ennyi kell a vöröslencsének.
Mi karikáztunk rá egy szelet biocitromot, kanalaztunk rá tejfölt, aztán megettük mindet jól! :)
Igenszéles' YoÉtvágyat Drágá'jim!