2017. nov 08.

A magtej készítő gép valamint a Jeti, avagy élet a reklámon túl

írta: Terra filius
A magtej készítő gép valamint a Jeti, avagy élet a reklámon túl

milk-alternatives.jpg

Nem szeretném bő lére ereszteni a dolgot, de kezdjük ott, hogy a magtej készítés fenemód tudományos, és alapos háttérmunkát igénylő történet. Kell hozzá egy speciális gép ami kimondottan magtej készítésre lett Britt tudósok által fejlesztve (ami egy vagyon), speciális receptkönyv, speciális igenBIO alapanyagok, meg egy speciális vásárló aki, mondjuk ki bátran, elég naiv és jóhiszemű ahhoz, hogy bepalizzák a woodoojukkal.

Azaz, Mi.

De Ti nem lesztek azok.

A vásárlók.

Mindenek előtt ne dőljetek be a reklámnak. Az összes hiper - szuper magtej készítő, amit tényleg egy vagyonért tolnak rátok az sima mezei leveskészítő gép. Amint nem magtej készítőnek adják el nektek, az áruk a töredékére megy össze, mint a férfiak boldogsága télvíz idején.

Egy silány minőségű, műanyag kehellyel ellátott vackot 35 - 45k körüli áron indítanak a szabadrablásra specializálódott speciális magtej készítő gépeket forgalmazó, speciális webáruházak. (Igen, felbasztam magam. Speciálisan. - Jeti) Ezért kaptok egy műanyag kelyhes silány terméket, leszedhetőajtajú NDK turmixgép kategóriában.

Ugyan ezért az összegért, ja nem mert olcsóbban, már rozsdamentes acél vagy épp üvegkehellyel szerelt megoldások lesznek a tieitek. Nem szeretnék itt gyártókat megemlíteni, de ha toltok egy keresést a nagy testvér kezdőoldalán és beírjátok hogy leveskészítő gép, lesz eredmény bőséggel. (Russell Hobbs, Gorenje, Frittel, Cuisin Art, Tefal stb.)

A lényeg, hogy forraljon, főzzön is a készülék. 

Onnantól pedig igen egyszerű a történet, mert bele kell dobálni a szükséges hozzávalókat, be kell állítani a programot (célszerű a Smooth funkciót választani) és átlag 25 - 30 perc alatt kész is a történet.

Mi főztünk már mandulából, chia magból, rizsből és kókuszból. De mivel a Jetiné nem ihat (ehet :( ) mandulát ezért maradt a rizs + kókusz kombó.

Mi este bekészítjük a hozzávalókat, hogy reggel még félálomban ne ezzel töltsük az időt. 1.4 liter szűrt vízhez adunk 50 ml fehér rizst (lehet barnából is főzni, teljesen jó hozzá az is), és egy csapott evőkanál étkezési kókuszzsír (nem a főző/sütő verzió). A gépen beállítjuk a 100 fokos hőmérsékletet, elindítjuk a Smooth programot, és 25 perc múlva ihatjuk a reggeli kávét. :)

A Jeti több rizst tesz bele, de annyi a recept, mint égen a csillag, bárhogy variálhatjátok kedvetekre a hozzávalókat. 

Az is igaz, hogy nem lesz olyan krémes mint a bolti, de cserében nincs benne guargumi meg a többi "egészséges" adalék.

A fenti hozzávalók tükrében, ha valaki szeretné nyugodtan számolja ki, hogy mikorra termeli vissza a rá költött aprót, ismerve az akciósan 5 - 600, normál áron 8 - 900 Forint körüli magtej árakat. 

Mi egy átlag nap 1 literrel végzünk, mert használjuk sütéshez, főzéshez is.

A másik előnyük ezeknek a vasaknak, hogy ha a csemeték szeretik a krémleveseket, kb. 20 percnyi munkával fél óra főzési idővel, bármit elkészíthettek, úgy hogy nincs felesleges csetres, külön botmixer, esetleg (valljuk be, mindannyiunkkal előfordult már) turmixolás közben a konyhacsempe is kapott belőle kóstolót.

Szóval ne dőljetek be a reklámnak, és vegyetek olcsóbban, tuti minőséget.

Recept a Neten csőstül jön szembe, és ti is kísérletezzétek ki a nektek legmegfelelőbb verziót. Szóval főzésre fel! 

A levesfőző gép legyen veletek! ;)

Szólj hozzá

magtej készítő gép magtej készítő levesfőző gép hogyjóvan