Baconbe göngyölt majorannás csirkemáj, lecsóval
Szupergyors ebéd. És finom. És tényleg gyors! De most komolyan ám! ;)
A jénainkat meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Szív nélküli májat szoktunk vásárolni, ezeket megtisztítom, megfelezem, majorannába forgatom, majd beletekerem egy szelet vékony bacon szalonnába.
Nem szoktam tűzgélni, szorosan tekerem, és szorosan rakom őket egymáshoz … még sosem vesztek össze!
Ha tele a jénaim, locsolok még egy kis olívaolajat és szűrt vizet a tetejükre, tekerek egy kis borsot rá. Majd alufóliával lefedem és mehetnek a sütőbe 160 fokon, légkeverésen.
Időnként rájuk nézek, ha a máj klasszul átsült, akkor leveszem a fóliát, pirítok kicsit a baconon. Sózni szigorúan csak fogyasztáskor!
A lecsót pedig a szokásos módon, amíg a máj megsüti magát a sütőben. ;)