Húsmentes rakott zöldbab
Mostanában, hét közben inkább csak zöldet eszünk. Valahogy könnyebb tőle az ember lánya/fia, meg volt abban valami, hogy nagyszüleink, ük szüleink csak hétvégente fogyasztottak húst. Tegnap készítettünk el egy rakott zöldbabot hús nélkül. A bab Kálmánéktól érkezett, két üveg Shinga kíséretében, mert a meleg kérem az nem vicc! ;)
A recept innen jött:
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/rakott-zoldbab-hus-nelkul.html
Pár dolgot még hozzá raktunk, pár dolgot meg elvettünk az eredetiből:
- Beletoltunk három gerezd fogzománcpucolós fokhagymát. (A Bácsi félét.)
- Fehér rizs helyett, barna rizst használtunk, amit meg ugye szintén egy gerezd fokhagymával főzünk, és ugye a barna rizst nem futtatjuk meg olajon.
- Meg tettünk bele Csilla -féle csilipelyhet, nem csak azért, mert alliterál, hanem azért is mert úgy jó.
- A tetejére kb. 250g tejföl került, egy tojással (Édesanyáméktól) és Himalája sóval elkeverve. A tetejére pedig reszelt trappista sajtot halmoztunk vastagon.
A többi stimmelt ;)
YoÉtvágyatDrágáj'im!