Múlthét pénteki, burgonyapelyhes, kukoricás kenyér
Nokérem. Ígéretemhez híven, itt a nálunk bevált kenyérrecept, mert kenyeret sütni jó, kenyeret sütni egyszerű, kenyeret sütni boldogság. Ha ezt odahaza elkészíted, már nem támad gusztusod, a változó és gyakran kétes minőségű bolti remekművekhez. (Tisztelet a kivételnek.)
Ráadásul nem két nap alatt szárad kockára, hanem egy hétig simán eláll. A recept itt, már nagyon régóta ez alapján készítem a kenyeret idehaza.
Annyi csavart vigyünk a történetbe, hogy alaposan dagasszuk be, nem csak tessék lássék. Nem kézzel, mert ugye az ember egyik legnagyobb barátja, a robotgépe.
Egy üvegtálban dagasztom be, amelyet folpackkal borítok. Nincs kelesztő tálam és nem is érzem szükségét. Amit viszont érdemes beszerezni az egy szilikon cukrászspakni. Azzal kérem fényévekkel egyszerűbb kivarázsolni a tésztát, mint a cukorborsó kezeinkkel.
Ha kisült, permetezzünk rá harmatnyi, friss szűrt vizet. Ha nem kapcsoltok időben és miután kihűlt nem startoltok rá, higgyétek el, csak a morzsákat fogjátok összeszedni a kenyeretek után.
Hozzávalók:
- 9dl BL-80-as liszt
- 4,5dl szűrtvíz
- 5 púpozott evőkanál burgonyapehely
- 3 púpozott evőkanál kukoricadara
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/3 kocka sárga sütőélesztő
- 1 púpozott teáskanál Himalája só
- 1 kávéskanál cukor
És ennyi! ;)
YoÉtvágyat Drágáj'im! :)