2015. júl 23.

Nádcukros, fahéjas, mézes, sült füge, vanília fagylalttal

írta: Terra filius
Nádcukros, fahéjas, mézes, sült füge, vanília fagylalttal

Egyszerű, gyors és valami mennyei. Csaba átugrott egy tál fügével (Isten tartsa meg jó szokásában). A vacsora alatti beszélgetés közben, pedig feltolult pár Török emlék Zsolt jóvoltából. És bevallom férfiasan, hirtelen felindultságból, még ott hirtelenjében elkészítettem ezt a desszertet. 

A megmosott fügéknek levágjuk a végét (azt, amelyikkel eredendően a bokron/fán csüngött), majd négybe csapjuk és szép katonás sorba rendezzük, egy jénai tál aljára. Meglocsoljuk mézzel, meghintjük fahéjjal, nádcukorral, és belökjük a sütőbe. (Ha valaki kedvelei a pikánsabb ízvilágot, meghintheti balzsamecettel is, most erre nem került sor.) 200 fokon légkeverésen sütjük kb. 20 percet, majd szép pirosra grillezzük.

A fagyi recept innen van, nem diétás, de valamit valamiért. ;)

Aztán fektessük egymás mellé, a fügét és a fagyit. Nagyon jól el lesznek egymással! ;)

YoÉtvágyat Drágáj'im! :)

Szólj hozzá

füge méz fahéj vanília fagylalt GM sült füge főzés nélküli fagylalt