2015. júl 22.

Múlthét pénteki, burgonyapelyhes, kukoricás kenyér

írta: Terra filius
Múlthét pénteki, burgonyapelyhes, kukoricás kenyér

Nokérem. Ígéretemhez híven, itt a nálunk bevált kenyérrecept, mert kenyeret sütni jó, kenyeret sütni egyszerű, kenyeret sütni boldogság. Ha ezt odahaza elkészíted, már nem támad gusztusod, a változó és gyakran kétes minőségű bolti remekművekhez. (Tisztelet a kivételnek.)

Ráadásul nem két nap alatt szárad kockára, hanem egy hétig simán eláll. A recept itt, már nagyon régóta ez alapján készítem a kenyeret idehaza.

Annyi csavart vigyünk a történetbe, hogy alaposan dagasszuk be, nem csak tessék lássék. Nem kézzel, mert ugye az ember egyik legnagyobb barátja, a robotgépe.

Egy üvegtálban dagasztom be, amelyet folpackkal borítok. Nincs kelesztő tálam és nem is érzem szükségét. Amit viszont érdemes beszerezni az egy szilikon cukrászspakni. Azzal kérem fényévekkel egyszerűbb kivarázsolni a tésztát, mint a cukorborsó kezeinkkel.

Ha kisült, permetezzünk rá harmatnyi, friss szűrt vizet. Ha nem kapcsoltok időben és miután kihűlt nem startoltok rá, higgyétek el, csak a morzsákat fogjátok összeszedni a kenyeretek után.

Hozzávalók:

  • 9dl BL-80-as liszt
  • 4,5dl szűrtvíz
  • 5 púpozott evőkanál burgonyapehely
  • 3 púpozott evőkanál kukoricadara
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/3 kocka sárga sütőélesztő
  • 1 púpozott teáskanál Himalája só
  • 1 kávéskanál cukor

És ennyi! ;)

YoÉtvágyat Drágáj'im! :)

 

Szólj hozzá

kenyér BL80 borgonyás kenyér kukoricás kenyér tökéletes kenyér